Γλώσσα

Πρόγραμμα εκδρομής στην Καστοριά (9 έως 11 Ιουνίου 2012)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ
3/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΑΠΟ 09/06 ΕΩΣ 11/06/12
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΑΓ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ - ΑΓ.ΓΕΡΜΑΝΟΣ
ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ - ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΔΙΣΠΗΛΙΟ - Ι.Μ.ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

1η ημέρα : Σάββατο 09/06/12 Αθήνα – Καλαμπάκα - Καστοριά
Αναχώρηση το πρωί στις 07:00 πμ ακριβώς για την Καστοριά με πρώτη ολιγόλεπτη στάση στο Δομοκό. Το ταξίδι μας συνεχίζεται για την Καλαμπάκα όπου θα γευματίσουμε σε εστιατόριο της περιοχής και δια μέσου της πόλης των Γρεβενών, φτάνουμε στην Καστοριά όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο EUROPA 4*. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα : Κυριακή 10/06/12 Καστοριά – Πρέσπες – Αγ.Αχίλλειος – Ψαράδες – Φλώρινα
Ξεκινάμε με Εκκλησιασμό. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τις Πρέσπες, με πρώτο σταθμό τον Άγ. Γερμανό, χωριό με τοπική αρχιτεκτονική. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε τον καφέ μας. Επίσης θα ξεναγηθούμε στο Περιβαντολογικό Πάρκο Πρεσπών καιθα ενημερωθούμε για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Επόμενη στάση στο μικρό νησάκι Άγ. Αχίλλειος. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τους Ψαράδες, το τελευταίο χωριό μας στα σύνορα με την Αλβανία, χτισμένο στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας, όπου θα γευματίσουμε. Μετά το γεύμαθαεπισκεφτούμε τη Φλώρινα, πόλη χτισμένη σε καταπράσινη ρεματιά δίπλα στο ποτάμι της και οφείλει το όνομά της χλωρό ή φλωρό, λόγω της πυκνής χλωρίδας που την περιέβαλε. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη και να απολαύσουμε το απογευματινό μας Επιστροφή στην πόλη της Καστοριάς όπου το απόγευμα θα έχουμε στο ξενοδοχείο προβολή videowall από ειδικό επιστήμονα Αρχαιολόγο της ιστορίας της Καστοριάς. Διανυκτέρευση.

ημέρα : Κυριακή 11/06/12 Λιμναίος οικισμός Δισπηλιού –Βυζαντινή Καστοριά - Ι.Μ.Μαυριώτισσας – Σιάτιστα – Καλαμπάκα - Αθήνα
Μετά το πρωινό μας στις 09:00π.μ αναχωρούμε για το Λιμναίο Οικισμό του Δισπηλιού. Από το 1932 είναι γνωστή η ύπαρξη του λιμναίου οικισμού αλλά οι ανασκαφές στο χώρο άρχισαν 60 ολόκληρα χρόνια μετά! Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Λιμναίος οικισμός του Δισπηλιού έχει ηλικία επτά και πλέον χιλιάδων ετών και ανήκει στη νεολιθική εποχή. Στην περιοχή όπου εντοπίστηκε ο οικισμός, έχει διαμορφωθεί χώρος που λειτουργεί σαν πάρκο και παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα φυσική αναπαράσταση τμήματος της περιοχής. Η όλη έκταση διαμορφώνεται βαθμιαία σε ένα εντυπωσιακό οικομουσείο όπου ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει πάνω σε ξύλινες πλατφόρμες και να προσεγγίσει τη ζωή των κατοίκων. Έπειτα θα ξεναγηθούμε στην κοσμοπολίτισσα Καστοριά του 18ου αιώνα κάνοντας μια βόλτα στην καρδιά της πόλης όπου θα θαυμάσουμε ιστορικά καλντερίμια και γειτονιές με διάσπαρτες μεταβυζαντινές εκκλησίες. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το εμπόριο και τις παραδόσεις των Καστοριανών .Επόμενος σταθμός η βυζαντινή μονή της Μαυριώτισσας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε κάποιες από τις σπανιότερες αγιογραφίες της βυζαντινής τέχνης. Το ταξίδι μας συνεχίζετε για την Σιάτιστα, χτισμένη σε υψόμετρο 900μ. στο όρος Βέλια. Η πόλη εξελίχθηκε, χάρη στη βιομηχανία των γουναρικών και το εμπόριο, σε σημαντικό αστικό κέντρο. Οικονομική και πνευματική ακμή γνώρισε τον 18ο και 19ο αιώνα, μάρτυρες της οποίας είναι τα αρχοντικά της που διατηρούνται έως σήμερα σαν απόρθητα κάστρα. Θα έχουμε μια μικρή στάση για γνωριμία με την πόλη και καφέ. Τέλος παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω Καλαμπάκας όπου και θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο της περιοχής για να φτάσουμε στον προορισμό μας .
 
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ!


Copyright © 2009